​Αυτές τις μέρες όπου όλοι πρέπει να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη, έχουμε ένα λόγο παραπάνω, να στρέψουμε την προσοχή μας στους άστεγους συμπολίτες μας. Πόσο μάλλον που από αύριο και μετά πλακώνει χιονιάς σε όλη την χώρα.

Η εξομολόγηση ενός άστεγου στην κάμερα του Star συγκλονίζει.

«Όταν τρως ένα πακέτο με πέντε επιταγές των 38.000 ευρώ και μένεις στον άσσο, έλα στη θέση μου. Έφυγα από το σπίτι μου. Τα άφησα στα παιδιά μου για να μην τους τα πάρουνε» σημειώνει ο άνδρας που μέχρι πρότινος είχε μια «φυσιολογική» ζωή…μια στέγη, λίγη ζεστασιά και ένα πιάτο φαγητό. Τα τελευταία έξι χρόνια όμως είναι στο δρόμο.

«Το ότι δεν βρέθηκα στην φυλακή ένας Θεός το ξέρει. Δεν έγινα κλέφτης, δεν έγινα επαίτης που μπορούσα να γίνω και αυτό το πράγμα μεγαλώνει. Κάθε μέρα βλέπω καινούργιες φάτσες» συμπληρώνει.

Ένας άλλος άστεγος, ο Χρήστος περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας πάνω σε ένα βρώμικο στρώμα ζωγραφίζοντας. Εκεί τον βρίσκει η νύχτα. Δεν χάνει όμως το κουράγιο του για κάτι καλύτερο.

«Ζωγραφίζω κάθομαι εδώ, μιλάω με όλο τον κόσμο, με αγαπάει ο κόσμος» δηλώνει στο Star.

Και αν κάποιοι τους χαρακτηρίζουν ως τους «άθλιους των Αθηνών», ας μην ξεχνούν ότι είναι συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν σε τόσο δυσχερή θέση εξαιτίας της κρίσης. Οι περισσότεροι ήταν εργαζόμενοι, κυρίως σε τομείς που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από, όπως οι κατασκευές, και οι βιοτεχνίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΑ μέτρα για τους άστεγους λόγω του τσουχτερού κρύου- ΠΟΥ μπορούν να ζεσταθούν