​Στο Star μίλησε ο δημοσιογράφος της Daily Mail Ντέιβιντ Κόνσταμπλ, ο οποίος είχε αποθεώσει σε άρθρο του την Αθήνα. Το κείμενό του είχε τίτλο «Αρχιτεκτονική, ακαδημία και η γενέτειρα της δημοκρατίας: Αθήνα, το μεγαλύτερο υπαίθριο πανεπιστήμιο του κόσμου».

«Μέσα στα χρόνια πολλοί Άγγλοι ζωγράφοι και Άγγλοι συγγραφείς έχουν έρθει στην Ελλάδα για να εμπνευστούν και καταλαβαίνω το γιατί. Είναι από αυτά τα μέρη όπως η Αμερική που ακόμη και να μην έχεις πάει ποτέ, έχεις μία εικόνα. Γυρνάς σε κάθε γωνία και λες πρέπει να βγάλω μία φωτογραφία. Υπάρχει μία περίεργη μείξη μεταξύ της αρχαίας και της σύγχρονης Αθήνας και αυτό ήταν μία έκπληξη» ανέφερε στο Star.

O δημοσιογράφος, περπάτησε στο λόφο της Ακρόπολης, στην Πλάκα και το Μοναστηράκι. Εκεί που χτυπά η καρδιά της Αθήνας εδώ και 5.500 χρόνια.

Όταν μπήκε στο μετρό εντυπωσιάστηκε. Κάθε σταθμός στα μάτια του αποτελούσε και ένα μουσείο που ξεσκέπαζε το παρελθόν. «Όπου και να περπατήσεις έχεις πάντα την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πάνω σε κάτι θαμμένο. Καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να καυχηθεί για τους τόσους μεγάλους προαιώνιους αθλητές τους, τους Τιτάνες και τους Γίγαντες. Και είναι η Ελληνική Ιστορία και τα τοπία, που μέσα από τους αιώνες της εμπειρίας και της καθημερινότητας κατασκεύασαν από κοινού τη σύγχρονη Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα» είχε γράψει στο άρθρο του.

Όταν πέρασε την πόρτα του Μουσείου της Ακρόπολης, η θέση του για τα Γλυπτά του ��αρθενώνα ήταν ξεκάθαρη. «Πιστεύω ότι πρέπει να επιστραφούν» τόνισε.