​Με σύμμαχο τον καιρό Αθηναίοι και τουρίστες συνδύασαν την βόλτα με τα τελευταία ψώνια της χρονιάς, καθώς τα καταστήματα ήταν σήμερα Κυριακή ανοιχτά.

volta.jpgvolta8.jpg

Στην Ερμού για ώρες γινόταν το αδιαχώρητο με κάποιους απλώς να χαζεύουν τις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων και άλλους να αγοράζουν δώρα για τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

volta2.jpgvolta7.jpg

Τα χριστουγεννιάτικα events και εδέσματα κατά μήκος του δρόμου "έδιναν και έπαιρναν", ενώ από παντού ακούγονταν μουσικές και τραγούδια στο πνεύμα των ημερών.

volta3.jpg

Ο ήλιος και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έβγαλαν εκατομμύρια Έλληνες στους δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας για καφέδες, ουζάκια, και δωράκια.

volta5.jpg

Ακούγοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι οποίοι λένε ότι από την Τετάρτη 30 Δεκε��βρίου πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία με ψύχος και χιόνια σε όλη την Ελλάδα, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν από την Κρήτη ως την Φλώρινα και από την Ορεστιάδα ως την Πάτρα τον ανοιξιάτικο καιρό!

Στην όμορφη Θεσσαλονίκη, έκαναν το πρωί της Κυριακής περίπατο οι "φουστανελάδες" καθώς αναβίωσαν τα "Ρουγκάτσια", ένα έθιμο που τελείται σε χωριά του κάμπου της περιοχής. Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα, συνοδεία μουσικής, πέρασε από την Καμάρα, την Πλατεία Αριστοτέλους και την Τσιμισκή, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα seleo.gr.

foustes3.jpg
padou.jpg


padou2.jpg

Για βόλτες στην εορταστική αγορά βγήκαν και οι Πατρινοί. Η πλατεία Γεωργίου γέμισε από παιδιά, ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνισή του και τα κεντρικά καφέ γέμισαν κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr.

patra.jpg

patra2.jpg

patra3.jpg

patra4.jpg

patra5.jpg
patra6.jpg

BINTEO STAR