​Οι ιεράρχες έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τα Χριστούγεννα, υπογραμμίζοντας το δράμα των προσφύγων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.

«Στην εποχή μας, θεωρούμενη ως εποχήν προόδου, πολλά παιδιά αναγκάζονται να καταστούν πρόσφυγες ακολουθούντα τους γονείς των, δια να σώσουν την ζωήν των, την οποίαν υποβλέπουν ποικιλώνυμοι εχθροί των. Το γεγονός τούτον, αποτελεί όνειδος δια το ανθρώπινο γένος» σχολίασε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Αυτά τα Χριστούγεννα, ας γιορτάσουμε όλοι ενωμένοι την ξενιτιά μας από τις συμβάσεις και την κατασφάλιση που πνίγουν την ελευθερία. Ας επαναπατριστούμε στο πρόσωπο και την καρδιά του αναγκεμένου συνανθρώπου μας, εκεί σπαργανούται αθόρυβα και μυστικά ο κτίστης, εκεί μπορούμε να ξαναβρούμε τον πρόσφυγα εαυτό μας», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Όλα αυτά την ώρα που τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζουν να κατακλύζονται από πρόσφυγες, οι οποίοι βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR