Τo κέντρο φιλοξενίας στο στάδιο του Χόκεϊ της Αθήνας επισκέφτηκε η γνωστή ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, μετά το ταξίδι της στην Λέσβο, όπου βρέθηκε για αρκετές μέρες, ώστε να ευαισθητοποιήσει για την προσφυγική κρίση.

Ανήμερα των Χριστουγέννων η χολιγουντιανή σταρ μακριά από... γκαλά και πολυτέλειες, πήγε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στο πλευρό των προσφύγων για να τους δώσει δύναμη και κουράγιο, ενώ εξήρε τις μεγάλες προσπάθειες των Ελλήνων να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες μετανάστες, δεσμευόμενη ότι όσα είδε θα τα μεταφέρει στους Αμερικανούς.

gkoumas2.jpg

Απλή, φιλική και εντελώς αμακιγιάριστη η πασίγνωστη ηθοποιός δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στον δημοσιογράφο του Star Channel Βαγγέλη Γκούμα, για όλα όσα είδε στην Ελλάδα.
«Εντυπωσιάστηκα αρκετά, όταν ήμουν στην Λέσβο με την ελληνική αλληλεγγύη και την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα κάτω από μεγάλη πίεση και μεγάλες δυσκολίες για να σώσει αυτούς τους ανθρώπους. Και νομίζω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι οι ελληνικές οργανώσεις, αλλά και εθελοντές και άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν καταφέρει να σώσουν αυτόν τον κόσμο... Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και πιστεύω πως κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν», είπε χαρακτηριστικά.
gkoumas3.jpg
gkoumas4.jpg

Στο ερώτημα «τι σκοπεύει να μεταφέρει στις ΗΠΑ για τους πρόσφυγες;», η κα Σάραντον απάντησε πως «ο αμερικανικός λαός όταν θα δει φωτογραφίες και θα ακούσει ιστορίες, θα καταλάβει πως είναι ακόμη πιο περίπλοκο το θέμα από ότι ακούγεται και ότι είναι άνθρωποι... Εξαιρετική ήταν η ανταπόκριση από τα λίγα που έχω ποστάρει σαν εθελόντρια, δεν ήρθα με κάποια ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που είχα αυτή την ευκαιρία να δω από πρώτο χέρι τι έχει κάνει ο ελληνικός λαός».

Μάλιστα, η ίδια ύμνησε τους Έλληνες, που έδωσαν τη ψυχή τους για να σώσουν αυτούς τους ανθρώπους.

«Ήμουν στην παραλία με τους ντόπιους, οι οποίοι βοηθούσαν τους πρόσφυγες να φορέσουν στεγνά ρούχα και κάλτσες...» συνέχισε η μεγάλη σταρ, επισημαίνοντας ότι είναι άδικο να κουβαλά αυτό το βάρος μόνη της η Ελλάδα.

«Δεν είμαι εδώ για να λύσω το πρόβλημα αυτό, αλλά φαίνεται πως η Ελλάδα κουβάλησε αυτό το βάρος μόνη της περισσότερο από όσο θα έπρεπε και δεν θεωρώ ότι αυτό είναι δίκαιο. Ελπίζω να βρουν ένα τρόπο για να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά» πρόσθεσε.

Η Σούζαν Σάραντον, η οποία θα επισκεφτεί τα κέντρα φιλοξενίας της Τουρκίας τον Φεβρουάριο, θέλησε να δώσει έναν εύθυμο τόνο στην όλη δραματική κατάσταση, κάνοντας το χριστουγεννιάτικο «χο, χο, χο» του Άγιου Βασίλη!