​Συνελήφθη, στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Ελληνικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένας 38χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, για παράνομη διακίνηση ανήλικης αλλοδαπής και εκβίαση.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί, μετά από καταγγελία για ανήλικη αλλοδαπή που ήταν θύμα παράνομης διακίνησης, μετέβησαν στο Ελληνικό, όπου με τη συνδρομή των εργαζομένων στο κέντρο, εντόπισαν εξαμελή οικογένεια Αφγανών, αποτελούμενη από τον 38χρονο πατέρα, τη σύζυγό του, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, καθώς και μία 15χρονη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 15χρονη δεν ήταν μέλος της οικογένειας, αλλά προ μηνός η μητέρα της στο Ιράν κατέβαλε στον 38χρονο το ποσό των 2.200 ευρώ, προκειμένου να την προωθήσει μαζί με τη δική του οικογένεια στο εσωτερικό της Ελλάδας και εν συνεχεία στη Σουηδία, όπου θα την παρέδιδε σε συγγενείς της.

Μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα και τη μεταφορά τους στην Αθήνα, ο 38χρονος επικοινώνησε εκ νέου με τη μητέρα της ανήλικης στο Ιράν και απαίτησε την καταβολή επιΣπλέον χρημάτων, προκειμένου να ολοκληρώσει την προώθηση της κόρης της στη Σουηδία, διαφορετικά, όπως της είπε, θα την εγκατέλειπε στην Ελλάδα μόνη της.

Ο Αφγανός συνελήφθη, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και ενεργοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς για την παροχή αρωγής στην ασυνόδευτη ανήλικη, καθώς και στα μέλη της οικογένειας του 38χρονου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.