​Η Ελλάδα από άκρη σε άκρη έχει φορέσει τα καλά της και γιορτάζει στους δρόμους και τις πλατείες.

Ξωτικά και καλικάντζαροι βγήκαν στα Γιαννιτσά. Ο Άγιος Βασίλης παρέλασε πάνω στο έλκηθρο του και ο ουρανός φωτίστηκε από δεκάδες βεγγαλικά. Οι δρόμοι πλημμύρισαν από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ το τρενάκι του δήμου έκανε βόλτες στη στολισμένη πόλη της Πέλλας.

Όσοι περνούν από το χωριό Ανατολή στα Ιωάννινα μένουν με το στόμα ανοιχτό, βλέποντας αυτό το σπίτι - υπερπαραγωγή. Εκατοντάδες λαμπάκια στολίζουν τα μπαλκόνια, ένα μεγάλο αστέρι την είσοδο του σπιτιού και δύο άγιοι Βασίληδες τη βεράντα.

Ο ιδιοκτήτης ξόδεψε μια μικρή περιουσία, ενώ μάλλον δε νοιάζεται ούτε για το φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ που θα κληθεί να πληρώσει!

Στη Νάξο έχει στηθεί ένα πραγματικά ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο χωριό, το Γραβιεροχώρι. Τυροβασιλάκια από γραβιέρα στολίζουν το δέντρο, σοκολατογραβιέρα ρέει από το συντριβάνι, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γραβιερολουκουμάδες. Ένα χωριό πειρασμός.

Γιορτινό ήταν σήμερα το κλίμα και στην Πεντέλη, όπου εθελοντές μοίρασαν εκατοντάδες πακέτα με μακαρόνια, ρύζι και ψωμί σε δημότες που το έχουν ανάγκη.