Παναττική στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα, από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους απεργούς εργαζομένους στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζομένους του Δημοσίου να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνει στις 12.00 στο Υπουργείο Εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα» σημειώνεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, προχωράνε από σήμερα σε κινητοποιήσεις για τη γνωστοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουνε με ακυρώσεις πολλών παραστάσεων.

Την Τετάρτη 23/12/15 δεν θα πραγματοποιηθούν οι απογευματινές παραστάσεις, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 26/12 και 27/12 δεν θα πραγματοποιηθεί καμία, αναφέρουν στην ανακοίνωση του οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Φέτος είναι τα τρίτα Χριστούγεννα που θα περάσουμε απλήρωτοι. Οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, θλίβονται με την ανθρωπιστική κρίση στην οποία έχουν περιέλθει. Θλίβονται για την αναξιοπρέπεια που τους επιβάλλεται από την πολιτεία, για την αναλγησία της κυβέρνησης, που έμοιαζε «πολιτισμένη» και δεν προϊδέαζε κανέναν για την πλήρη απαξίωση του πολιτισμού που θα έφερνε».