​Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχει πιαστεί το δικαίωμα ενός μαθητή δημοτικού σχολείου- από το Ηράκλειο της Κρήτης- να μάθει γράμματα.

Ο Γιάννης, ο οποίος πάσχει από μια νόσο που δεν του επιτρέπει να πάει σχολείο, σύμφωνα με το νόμο έχει το δικαίωμα να κάνει μαθήματα κατ οίκον.

Μόνο που δάσκαλος δεν βρίσκεται, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της οικογένειας του.

«Θέλω να έχω δάσκαλο γιατί θέλω να μάθω γράμματα» λέει ο μικρός Γιάννης στην κάμερα.

Αυτό θέλει…αυτό ζητάει… να μάθει γράμματα… να μεγαλώνει σαν τα άλλα παιδιά της ηλικίας του….

«Να βρεθεί ένας δάσκαλος, όλα τα παιδάκια και αυτά τα παιδιά που είναι στο πανεπιστημιακό έχουν δάσκαλο» λέει η μαμά του μικρού.

Ο Γιάννης, μαθητής του Δημοτικού, διαγνώστηκε με απλαστι��ή αναιμία και νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Για 2,5 μήνες ήταν σε πλήρη απομόνωση και υποβαλλόταν σε μεταγγίσεις αίματος. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι έπρεπε να μορφωθεί στο σπίτι, κάτι που ο νόμος το επιτρέπει.

«Μας έταξαν ότι θα φέρουν δάσκαλο αλλά δάσκαλο δεν μας έφεραν» λέει ο πατέρας.

Τρεις προκηρύξεις έγιναν, συμφώνα με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά απέβησαν άκαρπες αφού το τέρας της γραφειοκρατίας για μια ακόμα φορά, είναι έτοιμο να καταπιεί τα όνειρα ενός παιδιού. Αν και βρέθηκε δάσκαλος από κοντινό χωριό, αυτός δεν μπορεί να πάει καθώς είναι αναπληρωτής και ο νόμος δεν του δικαιολογεί υπερωρίες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας αναζητείται η φόρμουλα, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και ο Γιάννης από τα Βορίζια Ηρακλείου Κρήτης, να μη χάσει τη σχολική του χρονιά.