​Στην χειρουργική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται ένα 7χρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Καλαμάτα μετά από πτώση.

Οι γονείς του καταγγέλλουν στο Star ότι το παιδάκι κλειδώθηκε από τη δασκάλα του στην αίθουσα και αυτό πήδηξε από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου του σχολικού κτηρίου, καθώς κάνεις δεν το άκουγε που καλούσε σε βοήθεια.

Όλα έγιναν τη Δευτέρα όταν η μητέρα κλήθηκε να παραλάβει το παιδί από το σχολείο τραυματισμένο, ενώ ενημερώθηκε από τη διεύθυνση πως είχε χτυπήσει στην τουαλέτα του σχολείου.

Μερικές ώρες μετά το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Καλαμάτα στην Αθήνα και εκεί έμαθε την αλήθεια.

«Τα παιδί μου, μου είπε πως η δασκάλα της πληροφορικής το έκλεισε στην τάξη. Μάλιστα της φώναζε “Κυρία, κυρία μην με κλείνετε μέσα”» αναφέρει αποκλειστικά στο Star η μάνα της 7χρονης, προσθέτοντας πως τόσο η γιατρός της Καλαμάτας όσο και οι γιατροί στο Παίδων επιβεβαιώνουν ότι το παιδί χτύπησε μετά από πτώση από μεγάλο ύψος!

«Το παιδί έπεσε από ύψος 6 μέτρων. Ούρλιαζε, πανικοβλήθηκε και η μόνη διέξοδος ήταν από το παράθυρο» τονίζει ο πατέρας της μικρής.

Ο πατέρας του κοριτσιού που έχει αλλά δυο παιδιά, είναι εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό και καταγγέλλει επιπροσθέτως ότι το παιδί μετά από τέτοια πτώση δεν έμεινε ακινητοποιημένο για λόγους ασφαλείας, όπως επιβάλλεται.

Η κατάσταση του παιδιού που νοσηλεύεται στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, είναι σοβαρή όμως είναι εκτός κίνδυνου.

«Έχει συντριπτικά κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα, κάκωση στην κοιλία, επισκληρήδιο αιμάτωμα και κάταγμα στο κρανίο» λέει στο Star o Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.

Οι γονείς του παιδιού σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά ενώ η 7χρονη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Στην Καλαμάτα οι γονείς είναι ανάστατοι με το περιστατικό. Ένας άλλος πατέρας καταγγέλλει στο Star ότι το παιδί του τιμωρήθηκε στο ίδιο σχολείο με έναν παράδοξο παιδαγωγικό τρόπο.

«Επειδή το παιδί μου μιλούσε, ο δάσκαλος θεώρησε σωστό να πάρει το θρανίο που καθόταν η μικρή και να το βάλει στη μέση της αίθουσας ώστε να κάθεται μόνη της» λέει.