​Καταγγελία για βιαιοπραγία σε μαθητή δημοτικού σχολείου από την εκπαιδευτικό της τάξης κατατέθηκε από μητέρα στο Ρέθυμνο και συνοδευόταν από βεβαίωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο γιος της είναι χτυπημένος στο μέτωπο και έχει οίδημα.

Όπως δήλωσε η ίδια η μητέρα, το απόγευμα μετά το συμβάν το παιδί της παραπονέθηκε ότι πονάει το κεφάλι του και το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί που το εξέτασαν έδωσαν βεβαίωση για οίδημα στο κεφάλι μετά από χτύπημα.

Παράλληλα, στην καταγγελία της κάνει λόγο γι�� αδιαφορία από πλευράς της σχολικής μονάδας με διάθεση, μάλιστα, υποβάθμισης του περιστατικού.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου παραγγέλθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, παρά τις προσπάθειες να βρεθεί λύση μετά και την κάθετη άρνηση της εκπαιδευτικού ότι χτύπησε τον μαθητή.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Στάθης Κοντογιάννης, «… η σχολική μονάδα, η οποία βρίσκεται σε περιοχή περιφερειακά της πόλης του Ρεθύμνου, βρίσκεται σε αναστάτωση, και για τον λόγο αυτό διέταξε η ΕΔΕ να γίνει άμεσα».

Επεσήμανε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων του κάλεσε και τις δύο πλευρές για να μιλήσουν αλλά η μητέρα εμμένει στην πρόθεσή της να φτάσει η υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα. «Η δασκάλα αρνείται ότι βιαιοπράγησε και ότι χτύπησε το παιδί στο κεφάλι με βιβλίο» ανέφερε ο κ. Κοντογιάννης.

«Ο νόμος ορίζει το τι πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις αυτές και όλα θα γίνουν κατά γράμμα, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Κοντογιάννης, σημειώνοντας ότι άσχετα από το τι έχει καταλάβει ο καθένας «… ο αρμόδιος διευθυντής στον οποίο δόθηκε η εντολή της ΕΔΕ, θα βγάλει το πόρισμά του, το οποίο θα πάρει τον δρόμο του προς τα αρμόδια διοικητικά όργανα».