​Για ακόμη μία μέρα, παρά το τσουχτερό κρύο, παραμένει στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα ο πατέρας της 30χρονης τετραπληγικής Μαρίας Πουλκουρτζή.

808er1.jpg
Ο άντρας κάνει απεργία πείνας, καθώς η κόρη του για να κρατηθεί στη ζωή πρέπει να παίρνει 1.300 χάπια την ημέρα. Ωστόσο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να προσφέρει όλα τα φάρμακα που απαιτούνται.

«Δεν μπορεί να μου φέρει το κράτος τα φάρμακα, αφού ο ΕΟΠΥΥ μου απέρριψε την αίτηση, γιατί δεν αφήνουν τον φαρμακοποιό μου να τα εισάγει;» διερωτάται με δάκρυα στα μάτια ο κ. Πουλκουρτζής.

er5.jpg
«Έχουν γίνει πολλές ενέργειες απλοποίησης των διαδικασιών για να παίρνει η Μαρία τα φάρμακά της. Του διασφαλίζω ότι τα φάρμακα υπάρχουν», δήλωσε ο υποδιοικητής της 6ΥΠΕ ( 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπ��ίρου & Δυτικής Ελλάδας), Δημήτρης Κωστακιώτης.

ικ.jpg
«Tα φάρμακα του μήνα υπάρχουν. Πρέπει να φύγει η ανασφάλεια από την καθημερινότητα του πατέρα. Γίνονται κάποιες νομικές ενέργειες ώστε να μπορεί ο φαρμακοποιός να του δώσει ο ίδιος τα φάρμακά του από το εξωτερικό. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα που είναι ίδιες. Με τις προσπάθειές μας ελπίζω να απλοποιηθεί η όλη διαδικασία και να βοηθηθεί η Μαρία», συμπλήρωσε.

Πηγή:www.patrastimes.gr