​Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε την Παρασκευή, από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Τρίπολης, ο 76χρονος πατέρας, ο οποίος ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο του 2014, πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο γιο του στην αυλή του σπιτιού τους, στην Μελιγού Κυνουρίας. πράξη που είχε αιτιολογήσει ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας βάναυσης συμπεριφοράς του ��ιου του προς τον ίδιο.

Ο πατέρας του εκλιπόντος στη συνέχεια είχε μεταφέρει τη σορό του γιου του δίπλα στην χωματερή του Άστρους, μέσα στον ξεροπόταμο, κι έβαλε φωτιά προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, επίσης χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Συγκεκριμένα, στον ηλικιωμένο πατέρα του θύματος, εκτός από τα ισόβια για την δολοφονία του 39χρονου γυμναστή, επεβλήθη και ποινή ενός έτους για οπλοχρησία και δύο έτη για εμπρησμό.

Στην γυναίκα του και μητέρα του θύματος, επεβλήθη ποινή καθείρξεως δέκα ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης.

Στον αδελφό του ηλικιωμένου δολοφόνου, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δυο χρόνια για τον εμπρησμό, ενώ στη σύζυγό του επεβλήθη ποινή φυλάκισης δύο ετών. Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι κατοικούν στο εξωτερικό.

Η μητέρα του θύματος με την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασε δηλώνοντας πως είναι αθώα.

Το χρονικό
Το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν κοντά στην περιοχή βιολογικού καθαρισμού 'Αστρους και μέσα στην κοίτη του ξεροπόταμου Τάνου.
Με το που έφτασαν στο σημείο οι πυροσβέστες για ��α σβήσουν τη φωτιά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα, καθώς στο πίσω κάθισμα βρισκόταν μια απανθρακωμένη και διαμελισμένη σορός. Κατά την διάρκεια των καταθέσεων των συγγενών του θύματος, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι μια οικογενειακή τραγωδία είχε συμβεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άστρος:Στον ανακριτή ο παιδοκτόνος και η μητέρα του 39χρονου-Τι είπαν στις απολογίες τους
«Ο 39χρονος απειλούσε ότι θα σκοτώσει τα 7 εγγόνια τους-Τους έδερνε και τους βιντεοσκοπούσε»!
Για πρώτη φορά ο παιδοκτόνος του Άστρους: Ένιωθα πόνο και εκδίκηση όταν τον σκότωνα!