Κόκκινες μπογιές πέταξαν άγνωστοι νεαροί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, ε��ώ κρανοφόροι μπήκαν στο κτίριο έσπασαν ένα παράθυρο και έγραψαν στην πόρτα «δολοφόνοι».

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες από μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μεταναστών.

ΠΟΡΕΙΑ.jpg
Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα, από το Θόλο και κινήθηκε διά μέσω των οδών Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού, Κ. Καρτάλη, Γαλλίας, Ιωλκού και Δημητριάδος, για να καταλήξει στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου οι συγκεντρωμένοι έμειναν αρκετή ώρα πριν διαλυθούν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα έξι λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ.

Στην οδό Γαλλίας, η πορεία σταμάτησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, ενώ περίπου 10 κρανοφόροι με ρόπαλα μπήκαν στην πολυκατοικία των γραφείων, έσπασαν ένα παράθυρο, έγραψαν στην πόρτα την λέξη «δολοφόνοι» και αποχωρώντας η πορεία πέταξαν κόκκινες μπογιές και πέτρες, στην πρόσοψη των γραφείων στον πρώτο όροφο, που έσταξαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να βαφτεί ένα αυτοκίν��το που ήταν σταθμευμένο πάνω στο πεζοδρόμιο επί της οδού Γαλλίας.

ΜΠΟΓΙΑ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.jpg
Η πορεία κατέληξε στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου οι κρανοφόροι μπήκαν στην κατάληψη Ματσάγγου και τελικά η κινητοποίηση διαλύθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ.

πηγή: magnesianews