Μόνο λευκά δεν θα είναι αυτά τα Χριστούγεννα, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καιρός θα θυμίζει περισσότερο Πάσχα.

Η βελτίωση του καιρού αρχίζει από το Σάββατο, με εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο καιρός όχι μόνο αλλάζει προς το καλύτερο αλλά τα Χριστούγεννα η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα η θερμοκρασία θα φτάσει ανήμερα των Χριστουγέννων ακόμα και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

«Το Σαββατοκύριακο οι βοριάδες θα εξασθενήσουν. Η ένταση τους στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνά τα 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 2-3 βαθμούς. Θα φτάσει τους 14-15 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 16-17 βαθμούς στα νησιά. Όσον αφορά στον καιρό θα είναι καλός σε γενικές γραμμές, με τοπική συννεφιά μόνο αργά το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή περιμένουμε λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο» είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Αυτά τα Χριστούγεννα άσπρη μέρα θα δουν όσοι βρεθούν στα χιονοδρομικά, αλλά και σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. Βασιλίτσα και Πισοδέρι έχουν ανοίξει ήδη, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν μετά το χιόνι που έπεσε την Πέμπτη, το Καρπενήσι και τα Καλάβρυτα.