Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ είναι αντίθετοι με την επιβολή φόρου 5 λεπτών ανά στήλη και απειλούν με κινητοποιήσεις αν δεν αποσυρθεί.

«Αυτό το μετρό δεν πρέπει να εφαρμοστεί διότι καταστρέφει τον κλάδο και δεν θα αποφέρει τα έσοδα που ευελπιστεί το υπουργείο» σημείωσε ο Κυριάκος Τοπτσίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΟΠΑΠ.

«Μπορεί τα 5 λεπτά να ακούγονται λίγο», λένε οι πράκτορες, αλλά αν το υπολογίσεις σαν ποσοστό σε όλο το δελτίο, είναι σημαντικό.

«Το δέκα τοις εκατό είναι σε όλα τα παιχνίδια και 20% είναι στο Στοίχημα. Γιατί η στήλη στο Στοίχημα είναι 0,25 ενώ στα άλλα παιχνίδια είναι 0,50. Άρα, ξεκάθαρα είναι 20% επιβολή φόρου στο Στοίχημα, το οποίο το καταστρέφει, αφού οι αποδόσεις όλες μέχρι το 1.20 εξαφανίζονται. Και τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Πηγαίνουν όλοι και παίζουν σε άλλες εταιρίες ή στο παράνομο» προσέθεσε ο κύριος Τοπτσίδης.

Εν των μεταξύ, η συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ με έξι υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου οικονομικών κράτησε μιάμιση ώρα. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η φορολόγηση των 5 λεπτών ανά στήλη στα τυχερά παιχνίδια.

Οι πράκτορες θα προσκομίσουν στοιχεία από διεθνή εταιρία συμβούλων που έχουν προσλάβει, τα οποία θα αποδεικνύουν - όπως λένε -ότι το μετρό θα τους καταστρέψει και δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα.

«Θεωρώ ότι έχουν συνειδητοποιήσει ήδη ότι το μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό και για τους πράκτορες αλλά και για το ελληνικό δημόσιο. Υπάρχει ένα θέμα στη διαδικασία πως μπορεί να μαζεύει πίσω αυτό το πράγμα και πιο ισοδύναμο μπορεί να βρεθεί γι αυτή τη ��ιαδικασία, αλλά νομίζω στο τέλος της ημέρας θα πάνε όλα καλά» τόνισε ο Γιώργος Πουλημάς, πρόεδρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ του νομού Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση οι πράκτορες του ΟΠΑΠ δηλώνουν ότι δεν εφησυχάζουν με μια συνάντηση και ότι είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα αν χρειαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάστατοι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ μετά τον "πάγο" στους ηλεκτρονικούς κουλοχέρηδες