​Ο καιρός παίζει τα παιχνίδια του και θα σημειώσει αρκετές αυξομειώσεις στη θερμοκρασία όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

«Το επόμενο διήμερο, στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι βοριάδες μέχρι και 8 μποφόρ και έτσι η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 4 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10-12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες θα έχουμε παγωνιά ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα που κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Επίσης θα έχουμε ασθενείς βροχές στα ανατολικά, ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου» σημείωσε στο Star o μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Την ίδια ώρα, αρκετοί συμπολίτες μας δεν πτοούνται από την κρίση και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν τις γιορτινές μέρες.

Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τους αντίστοιχους της Πρωτοχρονιάς!

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Σταθεροί στις επιλογές τους φαίνεται να είναι οι Έλληνες γενικά, αφού οι δέκα πιο δημοφιλείς προορισμοί για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ακριβώς ίδιοι με πέρυσι στο σύνολό τους, αλλά με διαφορετική σειρά. Πιο συγκεκριμένα, το βροχερό Λονδίνο φαίνεται να βρίσκεται φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων, με τη γαλλική πρωτεύουσα να το ακολουθεί καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Η Ρώμη, που ήταν ο περσινός κορυφαίος προορισμός στις ελληνικές επιλογές, βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθούμενη από την Αθήνα.

151215165711_1935.jpg

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για την Πρωτοχρονιά

Αντίστοιχη, σχεδόν, ταύτιση όπως αυτή μεταξύ των περσινών και φετινών χριστουγεννιάτικων προορισμών φαίνεται να υπάρχει και ανάμεσα στους πρωτοχρονιάτικους, με μικρές νέες εντάξεις στη φετινή λίστα. Το Παρίσι καταλαμβάνει την κορυφή, ανεβαίνοντας μια θέση υψηλότερα από πέρυσι, με το Λονδίνο και τη Ρώμη να το ακολουθούν. Πράγα, Βιέννη και Βουδαπέστη καταλαμβάνουν τις θέσεις μέχρι την έκτη, ενώ στην έβδομη εμφανίζεται η Θεσσαλονίκη.

151215165712_2917.jpg

Οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για τις φετινές γιορτές

Στην αντίστοιχη κατάταξη μόνο για τους ελληνικούς προορισμούς, τόσο για τα Χριστούγεννα, όσο και για την Πρωτοχρονιά, οι πρώτοι τέσσερις προορισμοί είναι σταθεροί, εναλλάσσοντας μόνο τις θέσεις τους. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αράχωβα και Πήλιο αποτελούν την πρώτη τετράδα, με την Αράχωβα να έχει σταθερά την τρίτη θέση και το Πήλιο την τέταρτη.

151215165713_3928.jpg