​Ο Κώστας ήταν ένα παιδί με φυσιολογική ζωή μέχρι που εθίστηκε στο διαδίκτυο. Το πάθος του για τα online games ήταν τέτοιο που ξέκοψε από τους φίλους του, σταμάτησε τις προπονήσεις, δεν διάβαζε, δεν έτρωγε και εγκατέλειψε τον εαυτό του. Δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από την οθόνη του υπολογιστή και του κινητού του. Η ζωή του άλλαξε δραματικά.

«Συνέπειες φάνηκαν και στο σώμα και ψυχολογικά γιατί πια ένιωθε μεγάλη μοναξιά και κατάθλιψη και λύπη. Έβγαζε μεγάλη νευρικότητα και επιθετικότητας στους γονείς του και σε άτομα του οικείου περιβάλλοντος», ανέφερε η ψυχολόγος Αρετή Δόνου.

Δυστυχώς η Ελλάδα στον τομέα αυτό κατέχει αρνητική πρωτιά. «Μία έρευνα που έγινε στην Ευρώπη προ ημερών δείχνει ότι το 40% των παιδιών μας, των ανθρώπων μας που ζουν εδώ είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο με μέσο όρο δείκτη Ευρώπης 4», τόνισε ο Διευθ��ντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι πως το Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού έχει δημιουργήσει πρωινή δομή για παιδιά που σταμάτησαν να πηγαίνουν στο σχολείο λόγω του εθισμού τους στα διαδικτυακά παιχνίδια.