​Τα ��ρακόντεια μέτρα ασφαλείας που πήραν οι αρχές στην Χίο για την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα, δημιούργησαν εκνευρισμό στους κατοίκους του νησιού, καθώς δεν επιτρεπόταν η είσοδος στο αεροδρόμιο, ακόμη και σε άτομα με κινητικά προβλήματα!

Συγκεκριμένα, σε ένα βίντεο του politischios, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ένα νεαρό παιδί με κινητικά προβλήματα να φτάνει στο αεροδρόμιο «'Ομηρος». Όμως, οι αστυνομικοί δεν του επέτρεψαν να περάσει, λόγω της επίσκεψης στο νησί του Έλληνα πρωθυπουργού!

Η μητέρα του νεαρού έξαλλη φωνάζει στην κάμερα «Απαγορεύεται το παιδί να μπει μέσα που είναι ΑΜΕΑ; Που θα τον κατεβάσω; Στο δρόμο;»

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Χίο για την επιθεώρηση των εργασιών όπου πρόκειται να λειτουργήσει hot spot, ήταν προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ωστόσο αρκετές ώρες νωρίτερα η αστυνομία, έκλεισε και τις δυο εισόδους σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας.

Στη μια είσοδο του…αποκλεισμένου αεροδρόμιου ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι του νησιού που διαμαρτύρονταν για την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών. Προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με τους διαδηλωτές, ο Πρωθυπουργός έφυγε από την πίσω πόρτα.

Τόσο οι διαμαρτυρίες του νεαρού άνδρα και της μητέρας του, όσο και των υπολοίπων κατοίκων του νησιού δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς οι εντολές ήταν σαφείς. Κανένας δεν μπορούσε να περάσει την είσοδο του αεροδρομίου, μέχρι την αναχώρηση του ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας που μετέφερε τον Πρωθυπουργό στη Λέρο.