Ξεκίνησε και διεκόπη για τις 14 Ιανουαρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου που κόστισε την ζωή της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη, και την επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου τον Μάιο του 2010.

Η δίκη διακόπηκε καθώς απουσίαζαν από το δικαστήριο περισσότεροι από δέκα μάρτυρες των οποίων οι καταθέσεις κρίθηκαν ουσιώδεις.

Έτσι, με απόφαση του το Κακουργιοδικείο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή τους στο δικαστήριο την επόμενη δικάσιμο.

Στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου κάθονται ο Θεόδωρος Σίψας 34 ετών που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, είναι μαζί με άλλους δύο άγνωστους, δράστης της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και ο 34χρονος Παύλος Αντρέεβ που φέρεται υπαίτιος για την επίθεση στον "Ιανό" μαζί με άλλους τρεις άγνωστους δράστες.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο Σίψας από την αρχή αρνείται τις κατηγορίες και αμφισβητεί τα στοιχεία της Αστυνομίας βάσει των οποίων παραπέμφθηκε για τον εμπρησμό.

Μάλιστα μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε προκύψει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή ή μη, με την εισαγγελική λειτουργό να τάσσεται υπέρ της κράτησης του και τον ανακριτή να θεωρεί πως δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να διαταχθεί η προφυλάκιση.

Τελικά και Θ. Σίψας αφέθηκε ελεύθερος καθώς το δικαστικό συμβούλιο που κλήθηκε να άρει τη διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα αποφάνθηκε υπέρ της άποψης του πρώτου.