​Άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 χρόνων, την ώρα που λειτουργούσε μέσα στον Ιερό Ναού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βακάρος.

Αρχικά επικράτησε πανικός, αφού ο ιερέας σωριάστηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων πιστών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Ποιός ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βακάρος

Γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1937 στο Βρυσοχώρι Ζαγορίου Ιωαννίνων και νυμφεύθηκε το 1963 τη Φεβρωνία Καρανίκα. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Γεώργιο και τον Σωτήριο.

Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου - Παναγούδας Θεσσαλονίκης, όπου και τοποθετήθηκε ως εφημέριος. Το 1969 έφυγε για σπουδές στην Αμερική και όταν επέστρεψε τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Υπηρέτησε ως καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1976-1978), διετέλεσε Διευθυντής αναγνωρισμένων Ελληνορθόδοξων σχολείων της Αμερικής (1970-1976) και από το 1990 μέχρι 30 Ιουνίου 2005 διετέλεσε διευθυντής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε επί μακρόν στη θέση του προεδρεύοντος του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και από το 1978 ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Παντελεήμων Β τον τοποθέτησε στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Μ.Θ., στη θέση του Αρχισυντάκτου του περιοδικού της Μητροπόλεως "Γρηγόριος ο Παλαμάς" (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) και στη θέση του Διευθυντού της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων της Ι.Μ.Θ., θέσεις τις οποίες κατείχε μέχρι την 1ην Ιουνίου 2001.

πηγή:seleo