​Είναι οι επίλεκτοι των επιλέκτων. Αποστολή τους είναι να πετύχουν καίρια και αποτελεσματικά πλήγματα στον εχθρό.

Η σκληρή εκπαίδευση πέρα από τα συνηθισμένα, κάνει τους πεζοναύτες ως ένα από τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που ξεχωρίζουν για το αξιόμαχο.

«Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν. Η εκπαίδευση είναι ρεαλιστική, γίνεται σε συνθήκες μάχης, ρεαλιστικά» αναφέρει στην κάμερα του Star, ο Αντισυνταγματάρχης- Διοικητής 575 Τάγματος Πεζοναυτών Γεώργιος Νιβέρογλου.

Το 575 τάγμα πεζοναυτών αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον ανορθόδοξο πόλεμο και είναι έτοιμο να πάσα στιγμή για τις πιο δύσκολες α��οστολές.

Στο τάγμα Πεζοναυτών ανήκουν και οι ελεύθεροι σκοπευτές. Καμουφλαρισμένοι, για να μην γίνονται αντιληπτοί, μπορούν με χειρουργική ακρίβεια να πλήξο��ν τον εχθρό σε απόσταση χιλιομέτρων.

«Θέλω κάτι να πω, είμαστε εδώ όποτε χρειαστεί, θα είμαστε παρόντες, να δώσουμε το αίμα μας» τονίζει ο κύριος Νιβέρογλου.

Κύρια αποστολή τους είναι η απόβαση και κατάληψη εδαφών ώστε να δημιουργήσουν ασφαλή ζώνη για άλλα τμήματα των ενόπλων μας δυνάμεων.

Η μεταφορά τους γίνεται με σκάφη του πολεμικού ναυτικού ή με ερπιστριοφόρα άρματα προσωπικού. Για τους πεζοναύτες με τα πράσινα μπερέ μια μόνο λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους… η υποχώρηση!