​Σοβαρές ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας καταγγέλλουν οι οροθετικοί, που θα κάνουν σήμερα διαμαρτυρία στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα την ομαλή διάθεση τους.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» σημειώνει, επίσης, ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, ενώ θα καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου «να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS».

Ο Σύλλογος διεκδικεί την αποδέσμευση της ανελαστικής δαπάνης για τα αντιρετροϊκά φάρμακα από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του.

Στηρίζει, όπως σημειώνει, και αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία παρατηρητηρίου ελλείψεων φαρμάκων και για την άμεση σύσταση της επιτροπής διαπ��αγμάτευσης για τα ακριβά και καινοτόμα φάρμακα.