​Με ένα σφυρί στα χέρια Κινέζος υπάλληλος καταστρέφει χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κατάστημα του.

Πριν φτάσει όμως σε αυτή την πρωτόγνωρη κίνηση είχε προηγηθεί η αυτοψία του Star στα Κινέζικα καταστήματα .Όταν τους ρωτήσαμε αν μπορούμε να δούμε τι παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια πωλούσαν κάποιοι μας απαγόρευσαν ακόμη και την είσοδο.

Σε άλλο κατάστημα που πωλούσε Κινέζικα λαμπάκια και μικροσυσκευές η αυτοψία που κάναμε έδειξε δυστυχώς ότι οι υπάλληλοι πωλούσαν λαμπάκια για στολισμό αλλά και πολλές μικροσυσκευές οι όποιες δεν διέθεταν την απαραίτητη επισήμανση «CE».

Αυτή η επισήμανση που έλειπε τόσο στις συσκευασίες όσο και σε βασικά τμήματα πάνω στα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια αποδεικνύει ότι το προϊόν έχει ελεγχθεί και πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Στην περίπτωση με τα κινέζικα λαμπάκια αυτές οι συγκεκριμένες επισημάνσεις έλειπαν και στις συσκευασίες αλλά και στα βασικά τμήματα με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια και οι υπάλληλοι να το αναγνωρίσουν και προς τιμήν τους να ζητήσουν έμπρακτα συγγνώμη.

Ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί… Μας ξάφνιασαν καθώς μάζεψαν όλες τις συσκευασίες με τα ύποπτα λαμπάκια, τις έβγαλαν στο πεζοδρόμιο, όπου άρχισαν μόνοι τους να τις καταστρέφουν.

Όσοι αγοράζετε αυτές τις ήμερες Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και παιχνίδια προσέχετε να υπάρχει αυτό το σήμα τόσο στην συσκευασία όσο και πάνω στα βασικά τμήματα τους.