​Για ακόμη μία φορά η ανοργανωσιά και η προχειρότητα είναι οι πιο κατάλληλες λέξεις για να χαρακτηρίσει κανείς τους ελληνικούς χειρισμούς για την προσφυγική κρίση.

Αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η επιστολή που έστειλαν οι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής (ΥΠΥ) προς τον Γενικό Διευθυντή της καθώς και στους αρμόδιους υπουργούς, Κουρουμπλή και Μουζάλα.

«Δεν είναι δυνατόν 60 πολιτικοί υπάλληλοι να αντιμετωπίζουμε χιλιάδες σε χώρους που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άσκησης κρατικής εξουσίας, αφού δεν υπάρχει η νομιμοποίηση τους ως χώρων φιλοξενίας», αναφέρει και συνεχίζει: «υπάρχει γραπτή απόφαση για τη μετατροπή του Ταε Κβον Ντο και του γηπέδου χόκεϊ στο Ελληνικό σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών; Υπάρχει ΦΕΚ; Όλα γίνονται με προφορικές εντολές, αλλά αν συμβεί κάτι, ποιος θα έχει την ευθύνη;».

Όπως τονίζουν οι υπάλληλοι δεν θέτουν ζήτημα άρνησης εκτέλεσης έργου, αλλά θέλουν να γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους και ποιο το πλαίσιο των υποχρεώσεων τους, καθώς λένε πως εργάζονται βραδινές ώρες σε μέρη που είναι επικίνδυνα και το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα. Μάλιστα, εκφράζουν και φόβους σχετικά με την παραβατικότητα που επικρατεί σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

«Οι άνθρωποι αυτοί υπό συνθήκες ματαίωσης των σχεδίων τους χρήζουν μιας πολύ προσεκτικής διαχείρισης έστω και προσωρινού χαρακτήρα».