«Η Ελλάδα δεν αντέχει τη συνεχή ροή μεταναστών» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο, μετά τη νέα συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Τον ίδιο χώρο επισκέφθηκε και o αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μουζάλας.

Με το πέρας της επίσκεψής του, ο κ. Τόσκας δήλωσε:

«Ηρθαμε σε αυτό το χώρο που φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, το ίδιο και στον άλλο χώρο πιο πέρα στο Ελληνικό, στο γήπεδο του χόκεϊ, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κύριος Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη ως Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης, αλλά όχι μόνο, γιατί ο καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ έτσι».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε στεγανά και γραμμές απαγορευτικές. Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει όπως καταλαβαίνετε και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα Ευρωπαϊκά και, πλέον, καλείται η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας, και το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες».