​Με τις διακοπές των Χριστουγέννων να είναι προ των πυλών, το ενδιαφέρον που έδειξαν όσα άτομα από όλο τον κόσμο έχουν σκοπό να επισκεφθούν πόλεις της Ευρώπης, ανέδειξε τις 50 δημοφιλέστερες εξ αυτών.

Με βάση τα στοιχεία της trivago, η Αθήνα φαίνεται να είναι μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων προορισμών που επέλεξαν όσοι θα ταξιδέψουν εντός της Ευρώπης για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πρωτεύουσα φαίνεται να καταλαμβάνει την 24η θέση, μεταξύ άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Οι πρώτες θέσεις ανήκουν στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο, ακολουθούμενα από την ��μορφη Ρώμη.

Σε κάθε μία από αυτές τις πόλεις, η μέση διάρκεια διαμονής είναι στις 6 μέρες ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 98 μέχρι 177 ευρώ, με το Λονδίνο να είναι το ακριβότερο. Ίδια διάστημα φαίνεται ότι θα ξοδέψουν και όσοι επισκεφθούν την Αθήνα, αφού η μέση διάρκεια διαμονής και εδώ ανέρχεται στις έξι ημέρες.

Η μέση τιμή των αθηναϊκών ξενοδοχείων φαίνεται να είναι μεταξύ των οικονομικότερων και πλέον ανταγωνιστικών, παρά την υψηλή θέση της στο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών των Χριστουγέννων. Μάλιστα, με τη μέση τιμή να βρίσκεται στα 74 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων, η Αθήνα κατατάσσεται μεταξύ των πέντε οικονομικότερων της κατάταξης, μετά τη Βαλένθια, την Κρακοβία και τη Μάλαγα, διαθέτοντας ωστόσο ίδιο επίπεδο τιμών με την Ουγγαρία.