​Χαλαρός και ασφαλής εμφανιζόταν στο Facebook ο 49χρονος μεγαλέμπορος όπλων, ο οποίος έμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και συνελήφθη την Τετάρτη μετά από αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο.

Ο R.G. ο οποίος φέρεται να πουλούσε όπλα σε μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής, διαφήμιζε στα social media το ότι βρίσκεται στην Αθήνα. Μάλιστα, φέρεται να ανέβαζε post και από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τη σύλληψή του.

Το «σχέδιο» που μπήκε σε εφαρμογή πριν χρόνια και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη

Η CIA τον είχε βάλει από καιρό στο μάτι… ωστόσο χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια για να καταφέρει να τον συλλάβει. Το σχέδιο για τη σύλληψή του στήθηκε από στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) τα οποία εμφανίστηκαν ως «ικανοί πωλητές» σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

ImageHandler.jpg
Αμερικανός αξιωματούχος τον είχε πείσει ότι είναι λαθρέμπορος όπλων. Η πρώτη τους επαφή φαίνεται πως έγινε το καλοκαίρι του 2014, με τον 49χρονο να ισχυρίζεται ότι οι χρηματοδότες του είχαν έδρα τη Βηρυτό, και ο οπλισμός θα κατέληγε στο Ιράκ.

Συναντήθηκαν τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς σε καφετέρια του κέντρου της Αθήνας, με σκοπό την αγοραπωλησία των πολεμικών τυφεκίων με τις διόπτρες

Το «τυράκι» για τον μεγαλέμπορο όπλων ήταν η «δοκιμαστική» αγοραπωλησία επιθετικών τυφεκίων Μ-4 με διόπτρες, για ελεύθερους σκοπευτές, αξίας περίπου 250.000 ευρώ, τα οποία ο ίδιος έλεγε ότι θα τα εξήγαγε στο Ιράκ.

Εκείνος ήλθε και πάλι στη χώρα μας στις 5 Δεκεμβρίου για την παραλαβή του πολεμικού υλικού. Την Τετάρτη συνελήφθη στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν ορίσει το ραντεβού τους.