​Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός που βρίσκεται πολύ κοντά στο να κερδίσει το Νόμπελ της παγκόσμιας Εκπαίδευσης λόγω του ιδιαίτερου τρόπου που διδάσκει αγγλικά, σε παιδιά με δυσλεξία, μίλησε αποκλειστικά στο STAR.

Η Αγγελική Παππά δείχνει έναν άλλο δρόμο στην διδασκαλία… Ο διαδραστικός τρόπος που διδάσκει την έκανε γνωστή στο εξωτερικό. Η σκληρή δουλειά της την έθεσε ως υποψήφια για το Νόμπελ Εκπαιδευτικών και το όνειρο της να διαδοθεί ο ιδιαίτερος τρόπος της έχε�� γίνει πια πραγματικότητα...

«Ακριβώς επειδή το εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί, τα παιδιά νομίζουν ότι τα ίδια είναι αδύναμα! Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να φτάσει αυτά τα σπουδαία μυαλά, όπως ο Αϊνστάιν δεν κατάφερε να πάρει απολυτήριο Λυκείου, προφανώς όχι γιατί δεν ήταν αρκετά καλός μαθητής αλλά γιατί το σύστημα δεν ήταν τόσο καλό όσο εκείνος!» είπε χαρακτηριστικά.

Στην Σουηδία δίδασκε εκπαιδευτικούς για τον τρόπο διδασκαλίας που η ίδια δημιούργησε... από την Ελλάδα όμως κάνεις δεν της το αναγνώρισε...

Στο τέλος Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί η δεκάδα των καλύτερων εκπαιδευτικών του κόσμου και αρχές Μαρτίου θα έχουμε το νικητή του Νόμπελ που εκτός από την παγκόσμια αναγνώριση θα κερδίσει και ένα εκατομμύριο δολάρια!

Το βραβείο Global Teacher Prize θα δοθεί φέτος για δεύτερη χρονιά αλλά ήδη έχει χαρακτηριστεί ως το Νόμπελ της Διδασκαλίας και εμπνευστής του είναι το Ίδρυμα Varkey Foundation και ο Σεΐχης του Ντουμπάι Μοχάμεντ Πιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.