​Χωρίς θέρμανση λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θερμαίνονται με πετρέλαιο, καθώς δεν είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για τρία νηπιαγωγεία και οκτώ δημοτικά σχολεία, καθώς και για κάποια Λύκεια και Γυμνάσια, κυρίως στο ανατολικό διαμέρισμα του Δήμου.

“Ο καλός καιρός μας βοήθησε μέχρι τώρα, όμως οι διαδικασίες για την προμήθεια πετρελαίου καθυστέρησαν σημαντικά και αν πιάσουν τα κρύα θα βρεθούμε σε αδιέξοδο”, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρίδης, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του 33ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα θέρμανσης, όπως και το 44ο νηπιαγωγείο, με το οποίο συστεγάζεται.

“Έπρεπε να γίνει από τον Ιούνιο ο μειοδοτικός διαγωνισμός, όχι τον Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή τα σχετικά έγγραφα για την προμήθεια πετρελαίου βρίσκονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μία διαδικασία χρονοβόρα, ενώ και ο προμηθευτής είναι αμφίβολο αν θα δεχθεί να δώσει το πετρέλαιο επί πιστώσει”, σημείωσε ο κ.Μαυρίδης.

Σε αδυναμίες του νόμου, που επιβάλει να βγαίνει ενιαίος διαγωνισμός για τα καύσιμα για νομικά πρόσωπα, κτίρια και σχολεία απέδωσε την καθυστέρηση η Γεωργία Ρανέλλα, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης και αρμόδια για το θέμα, ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.