​Με μικροένταση μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών ξεκίνησε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

diki1_533_355.jpg
Η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτα Καραγιαννίδου κατά στην έναρξη της κατάθεσή της ανέφερε ότι «ήταν τάγμα εφόδου αυτό που τους επιτέθηκε...Είναι ναζί».

BAR8OHB4.jpg
Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε μια μικροένταση από τις ερωτήσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου προς την κυρία Καραγιαννίδου, σχετικά με την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής όπως προκύπτει και από τα καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης.

Στην συνέχεια ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γ. Καζαντζόγλου ζήτησε από το δικαστήριο να διενεργηθεί αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος, ώστε να μετρηθεί η απόσταση από το παγκάκι που βρισκόταν η μάρτυρας Παναγιώτα Καραγιαννίδου μέχρι το σημείο στην οδό Π. Τσαλδάρη (που μετονομάστηκε σε Π. Φύσσα), στο οποίο έγινε η τελική επίθεση των κατηγορουμένων και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Z4ZCY0NG.jpg

Πριν θέσει το αίτημα και απαντήσει το δικαστήριο, ο συνήγορος που αμφισβητεί την αξιοπιστία της Π. Καραγιαννίδου, με μια μεζούρα που την άνοιξε μέσα στο δικαστήριο άρχισε να μετρά με τη βοήθεια του συνηγόρου του Γ. Ρουπακιά την απόσταση με βάση τις εκτιμήσεις της μάρτυρος.

Με τη μεζούρα στο χέρι, ο συνήγορος υπεράσπισης έφτασε σχεδόν μέχρι την πίσω πόρτα εξόδου του δικαστηρίου, εκεί που βρίσκονται στις πίσω θέσεις του ακροατηρίου οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα.

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον συνήγορο του είπε: «Μην νομίζετε ότι θα κάνετε από εκεί κάτω τις ερωτήσεις».

Εκείνη την στιγμή έξαλλοι οι συγγενείς του Π. Φύσσα, διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας: «Προκαλούν ασύστολα, αυτό είναι κωμωδία. Προκαλούνε κυρία πρόεδρε. Υπάρχει το αίμα του παιδιού μας πάνω».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι αντιδράσεις γιατί θα προχωρήσει σε αποβολές από το ακροατήριο. Αργότερα, όμως, παρατήρησε απευθυνόμενη προς τους δικηγόρους πως δεν πρέπει να προκαλούν γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από το κοινό και «έχουν και δίκιο».

JFKHULAH.jpg
Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρος με τους αστυνομικούς που προχώρησαν στη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά.

Τελικά η δίκη διακόπηκε για το πρωί της Πέμπτης, εν μέσω και πάλι έντονων αντεγκλήσεων των δύο πλευρών.