​Μέσω τηλεφώνου έμαθε ο διοικητής του Ελπίς, Θεόδωρος Γιάνναρος για την απομάκρυνση του από τη θέση του στο νοσοκομείο.

Resizer (1).jpg
Θεόδωρος Γιάνναρος

Ο ίδιος, ο οποίος βρίσκεται στο Λος Άντζελες έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Καλησπέρα σε όλες και σε όλους. Καλημέρα από το Λος Άντζελες. Εδώ η ώρα είναι 08:30 το πρωί. Πριν, λίγο, τηλεφωνικά, μου κοινοποιήθηκε η παύση μου, από Διοικητής του Ελπίς. Παρόλα αυτά, η μάχη θα συνεχιστεί, από άλλα, ίσως, μετερίζια. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη, το ίδιο και το Ελπίς, για να συνεχίσει το έργο του! Δεν έχω σκοπό να σταματήσω αυτό που άρχισα, αλλά θα συνεχίσω σαν τίποτα να μην συνέβη! Τραβάμε μπροστά».

Ο ίδιος φρόντιζε να βοηθάει τους πρόσφυγες και όσους είχαν ανάγκη, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, στο νοσοκομείο είχαν νοσηλευτεί και οι απεργοί πείνας της Υπατίας μέχρι το τέλος της απεργίας τους.

Σε επικοινωνία που είχε το star.gr μαζί του, ο κύριος Γιάνναρος υπ��στήριξε πως «όταν έβαζα την υπογραφή μου για χειρουργείο ανασφαλίστου, το έκανα με τη σκέψη πως «καμία κυβέρνηση και καμία τρόικα δεν θα μου υποδείξει ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν! Όλοι στην υγεία, έχουν τα ίδια δικαιώματα, ασχέτως χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας».

Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα για εκείνον, καθώς τον περασμένο Μάϊο είχε χάσει τον γιο του Πάτρικ, όταν ο 26χρονος αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του Μετρό της Ακρόπολης.

Της Αλέκας Νικόλα