Ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου κρίθηκε ένας δάσκαλος πολεμικών τεχνών και καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης 7 ετών, -με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα-, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το χρονικό

Ο άντρας δίδασκε σε αίθουσα διδασκαλίας του δήμου στο νησί της Ρόδου και κατά τη χειμερινή περίοδο, το ανήλικο θύμα, το οποίο δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη μάθαινε καράτε.

Στις 17 Ιουλίου 2010, γύρω στις 13:00, το κορίτσι ενώ βρισκόταν μαζί με τους γονείς της στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούν, ο κατηγορούμενος και οικογενειακός φίλος πήγε στο μαγαζί τους και ζήτησε από την ανήλικη να μεταβούν στη σχολή καράτε, απέναντι από το μαγαζί των γονέων της, για να μαζέψουν μπουκάλια. Η ανήλικη πήγε λοιπόν και άρχισε να μαζεύει τα μπουκάλια, όταν ο κατηγορούμενος τη φώναξε από το δεύτερο μικρό δωμάτιο της σχολής, όπου βρισκόταν. Η ανήλικη αρνήθηκε και εκείνος επέμενε και προσπαθούσε να την αγκαλιάσει, πιάνοντάς την από τη μέση.

Στη συνέχεια την έβαλε να καθίσει πάνω σε μια καρέκλα με τα γόνατα και με την πλάτη γυρισμένη σ’ αυτόν για να την αγκαλιάσει. Ο δά��καλος κατηγορείται ότι της σήκωσε την φούστα, της θώπευσε τα οπίσθια και ασέλγησε σε βάρος της.

Εκείνη τη στιγμή εμφανίσθηκε η μητέρα της, που είχε ανησυχήσει, διότι είχε περάσει αρκετή ώρα και η κόρη της δεν είχε βγει από τη σχολή, είδε τη σκηνή, έβαλε τις φωνές στον κατηγορούμενο, τον έσπρωξε και η ανήλικη κατόρθωσε να του ξεφύγει και να τρέξει φοβισμένη στην αγκαλιά της.

Η ανήλικη με σαφήνεια και με λεπτομέρειες, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν είχε χτυπήσει στο πόδι (ο δάσκαλος υποστήριξε πως είχε χτυπήσει στο πόδι και το ήλεγχε), πως ήθελε να την αγκαλιάσει ο κατηγορούμενος και αυτός το έκανε με το ζόρι.

Η μητέρα της περιέγραψε σε τι στάση είδε την ανήλικη κόρη της, ενώ ιατροδικ��στική έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ανήλικη φέρει ελαφρά σωματική βλάβη και από την διενεργηθείσα ιατρική πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχιάτρου.

Η τελευταία έκρινε μεταξύ άλλων ότι η χωρίς παραλλαγές και τροποποιήσεις εξιστόρηση των γεγονότων τόσο της ανήλικης όσο και των γονέων της κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους στον ανακριτή και κατά τις συνεντεύξεις συνηγορεί υπέρ της έκθεσης της ανήλικης σε συνθήκες (ασέλγεια εις βάρος της) οι οποίες ενεγράφησαν στον ψυχισμό της, αλλά κυρίως των γονέων της και δη της μητέρας της με τραυματική ένταση.

Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος είναι συνταξιούχος και πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 30 και 33 ετών, από τον πρώτο του γάμο. Μετά από τροχαίο ατύχημα, διαγνώσθηκε με ποσοστό αναπηρίας 67%. Τα τελευταία 8 χρόνια είναι δάσκαλος στο ζίου ζίτσου.

Ο ίδιος αρνείται με αγανάκτηση τα καταγγελλόμενα σε βάρος του. Όπως κατέθεσε, την 17η Ιουλίου 2010, πήγε στο γυμναστήριο το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο που έχει και άλλες δημοτικές υπηρεσίες. Απέναντι από το γυμναστήριο, που βρίσκεται στο ισόγειο, κείται το κατάστημα mini market, ιδιοκτησίας του πατέρα της ανήλικης.

Εκεί βρισκόταν η μητέρα της στην οποία αφήνει πάντα τα κλειδιά του γυμναστηρίου για πρακτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας. Μαζί της βρισκόταν και η ανήλικη, η οποία είναι αθλήτρια στη σχολή και η οποία έκανε βόλτες με ένα ποδήλατο, μπροστά από το μαγαζί.

Ζήτησε όπως είπε, τα κλειδιά από την μητέρα της, διότι ήθελε να καθαρίσει το χώρο του γυμναστηρίου, ο οποίος ήταν κλειστός για 15 περίπου ημέρες, προκειμένου να επαναλειτουργήσει.

Η ανήλικη του ζήτησε να τον βοηθήσει και εκείνος δέχτηκε. Η μητέρα της τους συνόδευσε μέχρι την πόρτα του γυμναστηρίου και ξεκλείδωσε. Άρχισε με την ανήλικη να συμμαζεύει το χώρο και σχεδόν αμέσως του είπε ότι βαρέθηκε και ήθελε να κάνει γυμναστική στο «ταπέτι».

Όπως κατέθεσε ο 58χρονος η ανήλικη άρχισε να κάνει κωλοτούμπες, σπαγκάτο και άλλες ασκήσεις και εκείνος της έλεγε να τον βοηθήσει να τελειώσουν για να φύγουν, αφού προσφάτως έχει χειρουργηθεί στα δύο πόδια και δεν μπορούσε να είναι για πολλή ώρα όρθιος.

Επεσήμανε εξάλλου ότι η πόρτα του γυμναστηρίου ήταν συνέχεια ξεκλείδωτη και ο χώρος προσβάσιμος σε οποιονδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Μάλιστα η μητέρα της ήταν απέναντι στο μαγαζί. Ξαφνικά, όπως κατέθεσε, η ανήλικη του παραπονέθηκε για ένα πόνο στο πόδι και εκείνος της είπε ότι θα δει τι ακριβώς έχει (εννοώντας αν έχει χτυπήσει μυϊκά ή έχει υποστεί κάποιο διάστρεμμα) προκειμένου να βάλει ψυκτικό ή θερμαντική – καταπραϋντική αλοιφή.

Επειδή, όπως εξήγησε, δεν μπορούσε να καθίσει κάτω λόγω της επέμβασής του, αφού του ήταν σχεδόν αδύνατο να λυγίσει και τα δύο πόδια ταυτόχρονα, ζήτησε από την ανήλικη να καθίσει με τα γόνατα στην καρέκλα που βρισκό��αν στο γυμναστήριο για να δει που ακριβώς πονάει και τι είδους τραυματισμό είχε υποστεί.

Όταν έπιασε τον αστράγαλο του δεξιού ποδιού της, για να δει που πονάει, μπήκε η μητέρα της και άρχισε να φωνάζει χωρίς να έχει γίνει κάτι το μεμπτό.

Έκπληκτος και αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά της αυτή, της ζήτησε το λόγο για τις φωνές της εξηγώντας της ότι η μικρή του παραπονέθηκε για ένα πόνο στο πόδι.

Ήταν όπως εξήγησε ντυμένος όπως και η ανήλικη και φυσικά φορούσε εσώρουχο, το δε παντελόνι του είχε κουμπιά και όλα ήταν κλειστά. Ουδέποτε, όπως τόνισε, σήκωσε το φόρεμα της ανήλικης, ούτε την ακούμπησε σε απόκρυφα σημεία της τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο μετά από τόσα χρόνια προσφοράς του στον αθλητισμό και στην κοινωνία του δήμου να αμαυρώνεται το όνομά του για κάτι που ουδέποτε έχει διαπράξει.

Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κκ Θ. Σοφός, Μιχάλης Καντιδενός και Ευαγ. Χριστoδούλου και την πολιτική αγωγή η δικηγόρος κ. Θ. Καράλα.

πηγή: dimokratiki

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ στην κατηγορία Ελλάδα:

ΙΣΟΒΙΑ στη μάνα που άφησε το 36 ημερών βρέφος της να πεθάνει από ασιτία-Έπαιζε στο Facebook

Λάρισα: ΓΡΙΦΟΣ η δολοφονία του Διονύση- Τραγική ειρωνεία ότι απέκτησε αδελφάκι πριν λίγες μέρες

Ένα λαμπραντόρ «φύλακας άγγελος» για την 19χρονη Ασπασία που την πυροβόλησε ο πατέρας της