Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησαν αμερικανικές εταιρίες, γνωστοποιήθηκε ότι πωλήθηκαν τα κτήρια που στέγαζαν το ελληνικό γραφείο τύπου και πληροφοριών της Νέας Υόρκης, αλλά και το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον τα οποία είχαν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται, ότι από το πρώτο κτίριο που αποτελούσε ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους στη Νέα Υόρκη, πέρασαν και φιλοξενήθηκαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους. Πέραν δηλαδή της χρηματικής του αξίας, το εν λόγω κτήριο έχει και ιστορική.

1.png

Για την πώληση του ακινήτου έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία, ενώ έχει ζητηθεί από τους υπαλλήλους του γραφείου Τύπου και του ΕΟΤ, που επίσης στεγαζόταν εκεί, να το εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς το κτίριο θα παραδοθεί στον αγοραστή την 31η Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μεταξύ της Πρώτης και της Δεύτερης Λεωφόρου, επί της 305 East 47th Street, πλησίον του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελεί τον δεύτερο όροφο συγκροτήματος γραφείων καλούμενου ως «The 3 Dag Condominium» και έχει συνολική ενοικιαζόμενη επιφάνεια 1.416 τ.μ.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε θέσει ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 9.100.000 δολάρια ΗΠΑ, ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες, καλύφθηκε!

1.jpg

Αγοραστή, όμως, βρήκε και το ακίνητο όπου στεγαζόταν το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ιστορικό και βρίσκεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας, στον αριθμό 221 της λεωφόρου Massachusetts.

Αποτελείται από ισόγειο και τρεις ορόφους, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 8.120 τετραγωνικών ποδών (754 τ.μ. περίπου). Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 2.850 τετραγωνικά πόδια (264 τ.μ.).

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 2.700.000 δολάρια ΗΠΑ!