​Φωτογραφία της ημέρας για τη Δευτέρα ανακήρυξε το περιοδικό National Geographic την φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαραγκού.

o-PANACHAIKO-MOUNTAIN-570.jpg
Η φωτογραφία της ημέρας σύμφωνα με το National Geographic

Το ηλιοβασίλεμα στην κορυφή του Παναχαϊκού στην Πάτρα, φαίνεται πως γοήτευσε το National Geographic, ενώ δεν είναι η πρώτη διάκριση για τον Αλέξανδρο, καθώς τον Ιούνιο και η NASA είχε ως αστεροφωτογραφία της ημέρας, μία δική του από το Σούνιο.

250615173857_7008.jpg
Αλέξανδρος Μαραγκός

Η φωτογραφία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, τραβήχτηκε πριν από περίπου ένα μήνα, στις 10 Νοεμβρίου. Οι ανεμογεννήτριες που φαίνονται δεξιά είναι μέρος του αιολικού πάρκου που βρίσκεται στην κορυφή του Παναχαϊκού και αποτελεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ελλάδας με 40 αν��μογεννήτριες.

Οι ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία συμμετέχει στον ετήσιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας του National Geographic και το περιοδικό την ξεχώρισε ήδη ως μία από τις καλύτερες συμμετοχές σε σύνολο περίπου 10.000 φωτογραφιών από 150 χώρες. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν αρχές του Ιανουαρίου του 2016.

Μάλιστα και το Flickr την ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες φωτογραφίες του Νοεμβρίου, ενώ το National Geographic την δίνει δωρεάν και ως wallpaper για desktop, tablet και smart phone.

Της Αλέκας Νικόλα

Δείτε επίσης: Η NASA επέλεξε το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο στην «Αστεροφωτογραφία της Ημέρας»- Δείτε τι λέει στο star.gr ο φωτογράφος που την τράβηξε