​Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι τρεις φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» των κυκλωμάτων εκβιαστών που κατηγορούνται ότι δρούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, επιβάλλοντας «χαράτσι προστασίας» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων το οποίο κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ, το μήνα, εισπράττοντας συνολικά κέρδη 75.000 ευρώ, μηνιαίως.

Οι τρεις από τους 22 συλληφθέντες για την υπόθεση εκβιασμών που φέρονται πως είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, μετά την πολύωρη απολογία τους στους ανακριτές διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και Χριστίνα Σαλάππα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Περισσότερα από 70 άτομα φαίνεται ότι αποτελούσαν τις τρεις ομάδες εκβιαστών που εξαρθρώθηκαν από την Ασφάλεια, πολλά από τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Ωστόσο, η αποκάλυψη της δράσης τους, οδηγεί κάποιους απ’ αυτούς στο γραφείο των ανακριτών αφού, βλέποντας να σφίγγει γύρω τους ο κλοιός, αρχίζουν να εμφανίζονται αυτοβούλως προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, μετά την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος τους, ανά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με απειλή βλάβης και διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει μάλιστα καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκομένων στις οποίες χρησιμοποιούσαν διάφορα ψευδώνυμα όπως «δάσκαλος», «στραβωμένος», «οδοντίατρος», «ζαμπόν», «τρελός», «Μούσιας» για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, οργανώνοντας εκβιάσεις και κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς.

Προς το παρόν πάντως ο φόβος κρατά τα θύματα μακριά από τη Δικαιοσύνη, καθώς ελάχιστοι είναι μέχρι στιγμής οι μάρτυρες που βεβαιώνουν ότι έχουν πέσει θύμα��α εκβίασης.