​Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στην 25χρονη μάνα από τη Λέρο, η οποία κατηγορούνταν ως υπαίτια για το θάνατο του 36 ημερών παιδιού της στο νησί της Λέρου.

Το χρονικό της υπόθεης

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, είχε εκτυλιχθεί στην Λέρο τον Ιανουάριο του 2013 οπότε και το αγγελούδι έφυγε από τη ζωή, επειδή – σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση- δεν είχε τη φροντίδα που θα έπρεπε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το βρέφος γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά.

Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 2,6 κιλά. Το μωράκι φαίνεται πως δεν τρεφόταν επαρκώς με αποτέλεσμα να χάνει βάρος, γεγονός που επέφερε την επιδείνωση της υγείας του.

Έτσι το πρωί του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2013 το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου με δύσπνοια, υποθερμία, συμπτώματα υποσιτισμού και πληγές που είχαν προκληθεί από ακαθαρσίες.

Οι γιατροί ενημέρωσαν ως όφειλαν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και το βρέφος διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στ�� ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίστηκε κρίσιμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος συνόδευσε η 24χρονη μητέρα του, έπειτα από σχετική έγκριση από την οικεία εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα δε με πηγές του νοσοκομείου, παρά τη νοσηλεία του στην εξειδικευμένη πανεπιστημιακή Μονάδα το μωρό είχε πλέον παρουσιάσει πολυοργανική ανεπάρκεια και η έκβαση της νοσηλείας του ήταν αβέβαιη. Πράγματι παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών το μικρό αγγελούδι δεν κατάφερε να σωθεί και τελικά υπέκυψε στις 22 Ιανουαρίου.

Καταπέλτης ο ιατροδικαστής Ηρακλείου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηρακλείου, ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε υποσιτισμ��, έλλειψη γάλακτος και νερού, γεγονός που οδήγησε στην ολική ανατροπή του οργανισμού του βρέφους, το οποίο ξεψύχησε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Ο ιατροδικαστής, διαπίστωσε επίσης ότι το βρέφος είχε ελλιπή καθαριότητα, ενώ παρά το ότι δεν έφερε κακώσεις, διαπίστωσε σημάδια από έντονα συγκάματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 36 ημερών αγγελούδι δεν είχε τη φροντίδα που θα έπρεπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κορίτσια βοήθεια»: Η μητέρα του βρέφους που χαροπαλεύει ζητούσε βοήθεια μέσα από forum!

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους που πέθανε από ασιτία: Ήταν 3 μέρες νηστικό!

Σοκ: «Ανθρωποκτονία» ο θάνατος του μωρού στην Λέρο