Η Αθήνα γιορτάζει...Ήδη τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στους δρόμους έχουν ανάψει και η γιορτή έχει ξεκινήσει και επίσημα.

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά της πόλης αλλάζει την εικόνα. Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε το πρόγραμμα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Αθήνα για τα φετινά Χριστούγεννα αλλά και την αλλαγή του χρόνου.

«Στη γιορτή της Αθήνας, που παρά τα δύσκολα στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ελπίδας και ειρήνης και γι’ αυτό σ’ αυτήν δε χωρούν διαχωρισμοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καμίνης.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες υπόσχονται να μας βάλουν σε εορταστικούς ρυθμούς μέχρι και τις πρώτες μέρες του Νέου Χρόνου, πλημμυρίζοντας την πόλη με ρυθμό και χρώμα, με περισσότερες από 240 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις, εργαστήρια για παιδιά στο κέντρο, τις γειτονιές, τα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Μουσεία του Δήμου Αθηναίων, τον Εθνικό Κήπο, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και τις Δημ��τικές Κοινότητες της Αθήνας.

Η πλατεία Συντάγματος από τις 8 έως τις 27 Δεκεμβρίου θα αποτελεί το κέντρο της μουσικής με 25 συναυλίες, που θα μας αλλάξουν την διάθεση και θα μας ξεσηκώσουν με πολύ χορό και τραγούδι.

Η αλλαγή της χρονιάς θα γίνει στο Θησείο με την βραδιά να την παρουσιάζει ο Γιώργος Καπουτζίδης και να την ντύνει με την φωνή του ο Φίλλιπος Πλιάτσικας.