​Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δημιουργία των hot spots στους νησιώτες. Ήδη στην Κω, οι κάτοικοι απομάκρυναν το πρωί τις μπουλντόζες του στρατού που επιχείρησαν να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Οι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Λινοπότη της Κω χτυπούν για να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι. Στρατιώτες και μηχανήματα έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για τον καταυλισμό των μεταναστών.

Στη Λέρο έφτασαν τα πρώτα 45 κοντέινερ που θα φιλοξενηθούν μετανάστες. Η αιφνιδιαστική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για την δημιουργία των hot spots, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των νησιωτών.

«Δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθεί αυτό εδώ. Ούτε να τους ταΐσουν δεν μπορούν, οι ανεγκέφαλοι της κυβέρνησης».

Τα ακριτικά νησιά που θα επιφορτιστούν με hot spots είναι η Χίος, η Κως, η Λέρος, η Σάμος και η Λέσβος.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ HOT SPOTS

ΧΙΟΣ

ΚΩΣ

ΛΕΡΟΣ

ΣΑΜΟΣ

ΛΕΣΒΟΣ

Την ίδια ώρα, χωρίς τέλος είναι το δράμα των προσφύγων στην Ειδομένη. Οι αρχές των Σκοπίων ζήτησαν από παντρεμένο ζευγάρι να πάρει διαζύγιο και να περάσει μόνο ο ένας!

Οι Σκοπιανοί εξακολουθούν να δέχονται μόνο πρόσφυγες από την Συρία το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Έτσι όταν πήγε να διασχίσει την συνοριακή γραμμή η 26χρονη Νασίμ από το Ιράν και ο 27χρονος σύζυγος της Άμπος από το Αφγανιστάν, οι αρχές των Σκοπίων τους ενημέρωσαν ότι μπορούν να δεχθούν μόνο τον Άμπος.

Μάλιστα πρότειναν στο ζευγάρι να χωρίσει προκειμένου να παρακάμψει τη γραφειοκρατία.

Και σήμερα έφτασαν στην Αθήνα λεωφορεία με μετανάστες, φαίνεται όμως ότι η πρωτεύουσα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους.

Στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο, φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, οι οποίοι πλέον αναζητούν άλλους τρόπους για να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη.