​Γύρω στις έξι το απόγευμα ξεκίνησε η δεύτερη πορεία για την συμπλήρωση 7 χρόνων από το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, κατά το οποίο ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της πορείας άγνωστος πέταξε μια βόμβα μολότοφ προς άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Ένταση επικράτησε και όταν η πορεία πέρασε από την κάτω πλευρά της πλατείας Κοραή με ομάδα αγνώστων να πετάει βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ κι εκείνη να κάνει χρήση χημικών.

Όταν η πορεία έφτασε μπροστά την Βουλή «έσπασε» στα δύο, ενώ έπεσαν κάποιες κροτίδες. Μεγάλο μέρος της πορείας έμεινε έξω από το Κοινοβούλιο, και το υπόλοιπο μέρος κατευθύνθηκε προς τα Προπύλαια.

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια. Περίπου 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Νωρίτερα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με κουκούλες πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και σπασμένα μάρμαρα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη.