​Φανερά ενοχλημένη εμφανίζεται η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετά τις διακηρύξεις μίσους του Νίκου Ρωμανού, του Παναγιώτη Αργυρού αλλά και ομάδων του αναρχικού χώρου, οι οποίες κάνουν λόγο για «μαύρο Δεκέμβρη».

Η Τζίνα Τσαλικιάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», είναι καταδικαστική απέναντι στη βία, και απευθύνει έκκληση, ώστε η 6η Δεκεμβρίου να μην συνδέεται με βίαιες ενέργειες, καθώς έτσι αμαυρώνεται η μνήμη του παιδιού της, το οποίο σαν σήμερα πριν εφτά χρόνια, έπεσε νεκρό στα Εξάρχεια, από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

αλεκσις.jpg
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η μητέρα του δολοφονηθέντος Αλέξη, λέει στο περιβάλλον της πως «δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί “μαύρου Δεκέμβρη” κλπ, ούτε οι απειλές βίας, απ'όπου και αν προέρχονται, θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού».

alexis.jpg
(Θυμίζουμε πως για «Μαύρο Δεκέμβρη» έκανε λόγο μέσα από την φυλακή ο Νίκος Ρωμανός, στην αγκαλιά του οποίου ξεψύχησε ο Αλέξης).Και συμπληρώνει:

ImageHandler.jpg
«Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε ν'ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις γι'αυτό το θέμα» λέει στην εφημερίδα ο σύντροφος της μητέρας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

1563662.jpg
«Η κ. Τσαλικιάν είναι αντίθετη με την αστυνομική βία όπως και με αυτές τις διακηρύξεις, και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκεμβρίου να καθιερωθεί ως "Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους".Ανησυχεί για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της, Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

2423395.jpg
Τέλος, η Τζίνα Τσαλικιάν δεν κρύβει και την ενόχληση της από την «προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα και να συγκαλύψουν κρίσιμα στοιχεία, με στόχο να δικαιολογήσουν τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη».