​Φρούριο είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς σήμερα συμπληρώνονται εφτά χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, εδώ και τρεις μέρες η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή, ώστε να μην ξαναζήσουμε τον περσινό ταρατσοπόλεμο των Εξαρχείων (θυμίζουμε πως οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν χάσει τον έλεγχο όταν ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν τις οροφές των κτιρίων που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, πετώντας στους αστυνομικούς μολότοφ, πέτρες ακόμα και ψυγεία).

2200447.jpg
Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ενώ τα ΜΑΤ είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σήμερα Κυριακή, έχουν προγραμματιστεί δυο πορείες, η μια από μαθητές στις 12.00 στα Προπύλαια, στις 14.00 ξεκινούν και οι συγκεντρώσεις οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.

2200477.jpg
Την ίδια στιγμή, στην ΕΛ.ΑΣ έχει σημάνει συναγερμός μετά τις απειλές του Νίκου Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβριο».

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν πληροφορίες για τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ την Κυριακή θα πετάει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, από το οποίο θα δίνονται κατευθύνσεις.

2200480.jpg
Παράλληλα, σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, αλλά και των αρ��στερών οργανώσεων και αναρχικών, η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια.

2200486.jpg
Στην Θεσσαλονίκη επίσης, βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και πορειών, οι οποίες αναμένονται να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πόλεμος» στα Εξάρχεια τα ξημερώματα μεταξύ αστυνομίας κουκουλοφόρων: Χτύπησαν τουρίστες