​«Φρούριο» ετοιμάζεται να κάνει η Ελληνική Αστυνομία την Αθήνα ενόψει της αυριανής επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προκειμένου να μην ξαναζήσουμε τον περσινό ταρατσοπόλεμο των Εξαρχείων.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, το κέντρο και ιδιαίτερα τα Εξάρχεια, θα γίνουν… «αστακός», καθώς στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός μετά τις απειλές του Νίκου Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβριο».

γρηγ.jpg
Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές, έχουν πάρει έκτακτα μέτρα, με όλες τις διμοιρίες των ΜΑΤ να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε συνδυασμό με τις άλλες δυνάμεις, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα ξεχυθούν στους δρόμους της Αθήνας, ώστε να αποφευχθούν τα περσινά έκτροπα (θυμίζουμε πως οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν χάσει τον έλεγχο όταν ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν τις οροφές των κτιρίων που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, πετώντας στους αστυνομικούς μολότοφ, πέτρες ακόμα και ψυγεία).

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν πληροφορίες για τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ την Κυριακή θα πετάει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, από το οποίο θα δίνονται κατευθύνσεις.

2200197.jpg
Παράλληλα, σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ:

Και στη συμπρωτεύουσα όμως, οι Αρχές έχουν πάρει τα μέτρα τους, με την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, να ανακοινώνει πως από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, λόγω εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και πορειών, οι οποίες αναμένονται να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα:

Από τις 10.00 η ώρα σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές - εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης , Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.
Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

α. Από την 15.00΄ ώρα του Σαββάτου (05-12-2015) και μέχρι την ώρα 06.00΄ της Δευτέρας (07-12-2015), στην οδό Εθνικής Αμύνης (από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Εγνατία), στην οδό Εγνατία (από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης), στην οδό Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου) και στην οδό Αρμενοπούλου (από την οδό Δημ. Γούναρη μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης).

β. Από την 05.00΄ ώρα της Κυριακής (06-12-2015) και μέχρι την ώρα 06.00΄ της Δευτέρας (07-12-2015), στις παρακάτω οδούς: Εγνατία (από Εθν. Αμύνης μέχρι Δωδεκανήσου), Αγγελάκη (από την οδό Αλ. Σβώλου μέχρι την οδό Εγνατία), Αγ. Δημητρίου (από Εθν. Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ. Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι Γ. Λαμπράκη), Βασ. Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Κ. Ντήλ), Κ. Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ. Ηρακλείου), Κ. Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου), Ελ. Βενιζέλου (από Τσιμισκή μέχρι Αγίου Δημητρίου), Εθν. Αμύνης (από Εγνατία μέχρι Τσιμισκή), καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

Παρακαλούνται οι πολίτες, προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους, να συνεργάζονται με τους ρυθμιστές τροχονόμους και να απομακρύνουν έγκαιρα τα σταθμευμένα οχήματα από τους δρόμους, όπου απαγορεύεται η στάθμευση.