Έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ, ενόψει της μεθαυριανής επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπως σας έχουμε μεταδώσει στο star.gr.

H ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί ποδός ήδη από χτες, ενώ όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε συνδυασμό με τις άλλες δυνάμεις, οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα θα ξεπεράσουν τις 5.000, ώστε να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια σαν τα περσινά.

Σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια.

Τα αστυνομικά επιτελεία φαίνεται όμως πως θα εστιάσουν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν τα σοβαρά επεισόδια πέρσι, με ομάδες νεαρών που «κατέλαβαν» ταράτσες κτιρίων, από τις οποίες πετούσαν αντικείμενα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν δώδεκα. Σκοπός είναι με τα μέτρα αυτά να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως είπε ανώτατος αξιωματικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τον λόγο αυτό, από τις προηγούμενες μέρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν πληροφορίες για τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ την Κυριακή θα πετάει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, από το οποίο θα δίνονται κατευθύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός σε επιστολή του έκανε ��όγο για "Μαύρο Δεκέμβρη".