​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο της 13χρονης Σάρα, από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ξηροκρήνης, διοργανώνει σήμερα η "Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων - Μενεμένης".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Συμπληρώνονται δύο χρόνια από το θάνατο-δολοφονία της 13χρόνης μαθήτριας Σάρας από μαγκάλι. Παράλληλα διανύουμε τον 6ο χρόνο μνημονιακής καταστροφής και η υποταγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο απειλεί αλλά κάνει και πράξη τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος(στην αρχή του χειμώνα) και υδροδότησης, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να πετάξει έξω από τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, μέσω των πλειστηριασμών, θυσία στην εξυπηρέτηση ενός χρέους που είναι αδύνατον να αποπληρωθεί.

Οι ουρές στα συσσίτια πληθαίνουν, η εξαθλίωση στις γειτονιές μας έχει ριζώσει, όπως αποτυπώνεται κι από τις στατιστικές που οι ίδιοι παρουσιάζουν (η πραγματική ανεργία στο 30%, στους νέους πάνω από 50%, τ�� 40% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ κι η «ακραία φτώχεια - αποστέρηση» διπλασιάστηκε μεταξύ 2009-2013 (από 11% στο 20,3% του πληθυσμού).

Ταυτόχρονα οικοδομούν ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, εργαζόμενοι σέρνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται γιατί ζητούν το αυτονόητο να πληρώνονται, καταστέλλουν τους εργατικούς αγώνες-απεργίες, άνεργοι καταδικάζονται για 1 εισιτήριο (περίπτωση ανέργου στην Θεσσαλονίκη, 22 μήνες φυλακίσεις γιατί δεν είχε 1€ να πληρώσει).

Για όλα τα παραπάνω και για αυτά που ο καθένας-η καθεμία μας βιώνει, για την συνεχή ταπείνωση που δεν μας αξίζει, καλούμε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

​Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η τραγική μητέρα- Πουλούσε ημερολόγια για να μεγαλώσει την 13χρονη Σάρα

ΘΛΙΨΗ, ΠΟΝΟΣ και ΟΡΓΗ στο twitter για τον θάνατο της 13χρονης από μαγκάλι!

ΣΑΛΟΣ για την απέλαση της μητέρας της 13χρονης Σάρας:Της έδωσαν 6μηνη άδεια παραμονής

Θεσσαλονίκη: Αύριο η κηδεία της 13χρονης Σάρας

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στο τελευταίο «αντίο» στην 13χρονη Σάρα