​Κύκλωμα, το οποίο εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ είχε συγκροτήσει τρεις πολυμελείς συμμορίες, που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας ή εκβίαζαν επιχειρηματίες.

Τα μέλη των συμμοριών, ανάμεσα τους τρεις αστυνομικοί και ένας πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου, είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε τουλάχιστον 150 καταστήματα.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες σε σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 22.250 ευρώ, ένα πιστόλι, 140 φυσίγγια, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ένα πιστόλι κρότου, σιδερογροθιές, μαχαίρια, αναβολικά χάπια, μικροποσότητες κάνναβης, ασύρματοι, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Στην αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 21 άτομα, ενώ αναζητούνται 55 άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα 22- 15 Έλληνες ηλικίας από 22 έως 60 ετών, τρείς Ελληνίδες ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και τέσσερις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών.

Οι συμμορίες οι οποίες δραστηριοποιούνταν από το 2014 εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, απειλώντας τόσο τους ίδιους όσο και τις επιχειρήσεις τους και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, για να προστατεύσουν τα μαγαζιά τους.

Επίσης ορισμένα από τα μέλη προέβαιναν σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συμμορίες συνεργάζονταν μεταξύ τους, μοίραζαν τις περιοχές δραστηριοποίησης και τα καταστήματα στα οποία παρείχαν προστασία, ενώ είχαν μέλη τα οποία ενεργούσαν από κοινού κατά την προσέγγιση των καταστηματαρχών και την είσπραξη της «προστασίας».