​Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές Αρχές βίντεο από φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία έχει το ίδιο έμβλημα με τους τζιχαντιστές ( τον υψωμένο δείκτη του χεριού) και υποδέχεται τους πρόσφυγες στην Λέσβο.

Στο ίδιο βίντεο, τα μέλη της οργάνωσης λένε στα αραβικά ο «Αλλάχ είναι μεγάλος» τρεις φορές με τους πρόσφυγες να α��αντούν με την ίδια έκφραση. Πρόκειται για την φιλανθρωπική οργάνωση «One Nation» και το βίντεο ανέβηκε στην σελίδα τους στο Facebook.

10535643_282034728650514_6120098162951400561_o.jpg
Όπως βλέπετε, τα μέλη της είναι σε φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών και υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες. Τους μιλάνε στα αγγλικά και τους λένε πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.

Πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης «One Nation» που εδρεύει στο Λονδίνο, διακρίνονται και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης «TEAMHUMANITARIAN», την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντάς την δημόσια για την καλή συνεργασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή πάνω από τη θάλασσα σε χαμηλό ύψος πετάει ελικόπτερο της Frontex.

Η συγκεκριμένη οργάνωση επιχειρούσε στο ελληνικό νησί για δέκα μέρες χωρίς καμία έγκριση, ενώ στην σελίδα τους στο Facebook, έχουν βάλει και άλλα παρόμοια βίντεο.

Στο ένα από αυτά, φαίνονται τα μέλη της να μοιράζουν νερά και φαγητά στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, ζητώντας τους να τα πάρουν με το δεξί τους χέρι… σαν καλοί Μουσουλμάνοι.

Πάντως, τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές για το ανεξέλεγκτο της δράσης των ΜΚΟ στο νησί.