​Κατηγορίες σε βάρος τεσσάρων ατόμων απαγγέλθηκαν από την εισαγγελία για την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας Ποντίων έξω από τη Βουλή.

Η εισαγγελική έρευνα η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα ολοκληρώθηκε και προέκυψαν στοιχεία για τέσσερα άτομα από βίντεο και φωτογραφίες. Τα άτομα αυτά έχουν ταυτοποιηθεί. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: Διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση από περισσότερους και παράνομη κατοχή όπλων.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μία γυναίκα και τρεις άνδρες, παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ενώ στην ανακοίνωση της εισαγγελίας επισημαίνεται πως σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο 24χρονος Πόντιος- η «ασπίδα» του Κουμουτσάκου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία «από την έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δύο βουλευτών (σ.σ.: της Χρυσής Αυγής) που είχαν καταμηνυθεί» και έτσι ως προς αυτούς «εκδόθηκε σχετική διάταξη».