​Χαμός έγινε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», το βράδυ της Τετάρτης, κι ενώ αυτό εφημέρευε, όταν γιατρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρα, επειδή δεν χορήγησε συνταγή γυαλιών σε οικείο του πρόσωπο!
Όπως περιγράφει στο star.gr, η Γενική Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κ. Ευαγγελία Γιαννακάκου, το περιστατικό της άγριας επίθεσης συνέβη χθες στις 9 παρά 10 το βράδυ. Το «Αττικόν» βρισκόταν σε εφημερία. Νωρίτερα, μία κοπέλα απευθύνθηκε στο οφθαλμολογικό, ζητώντας από τον εφημερεύοντα ιατρό να ελέγξει την όραση της και να της χορηγήσει συνταγή για γυαλιά. Ο οφθαλμίατρος της εξήγησε ότι η εφημερία αφορά σε επείγοντα περιστατικά και την προέτρεψε να πάει στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα, ώστε να ελέγξουν την όραση της.
Αργότερα, λοιπόν, κι ενώ ο οφθαλμίατρος εξέταζε έφηβο ασθενή, συνοδευόμενο από τη γιαγιά του, ένας άντρας μπούκαρε στο ιατρείο, επιτέθηκε στο γιατρό και διέλυσε ότι βρήκε μπροστά του! μπούκαρε στο ιατρείο, επιτέθηκε στο γιατρό και διέλυσε ότι βρήκε μπροστά του!
Ο ίδιος, επικαλούμενος για το ξέσπασμα του, το γεγονός ότι δεν εξυπηρετήθηκε νωρίτερα η ασθενής με τη συνταγή γυαλιών, δεν δίστασε να χτυπήσει τον οφθαλμίατρο, να τον ρίξει κάτω και να τον ποδοπατήσει! Στη συνέχεια «έσπασε δύο μηχανήματα, απαραίτητα για την οφθαλμολογική κλινική κι έκανε ζημιά ύψους 10.000 ευρώ», όπως επισήμανε η κ.Γιαννακάκου.
Εκτός όμως από τη ζημιά στα μηχανήματα, «διαταράχθηκε και η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου» πρόσθεσε η Γενική Διοικήτρια.
Η ασφάλεια του νοσοκομείου έσπευσε να τον σταματήσει, καθώς ο άνδρας, μετά την επίθεση, βιάστηκε να επιβιβαστεί σε ταξί. Τότε, χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας και με τη βοήθεια του ταξιτζή, ο άνδρας συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Ποινικής Δίωξης.
Ρεπορτάζ: Σοφία Βάγκα