​Αηδία προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από ένα μεγάλο χωριό του Πύργου Ηλείας, με τα τρωκτικά να κάνουν πάρτι πάνω από μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών!

Οι αρουραίοι δεν φαίνεται να πτοούνται από την παρουσία του κόσμου και κινούνται ανενόχλητοι πάνω από τις σακούλες με τα απορρίμματα, οι οποίες είναι πεταμένες στο δρόμο, έξω από τους κάδους.

pontikia5.jpg
Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως μεταδίδει το ilialive, δείχνουν να έχουν φτάσει στα όρια τους, λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα...

pontikia3.jpg
Η Ηλεία είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως σας έχουμε μεταδώσει στο star.gr, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα με θέμα «Η βόμβα των σκουπιδιών» του Τάσου Τέλλογλου στο STAR.

Πριν από ένα χρόνο, η Ελλάδα καταδικάσθηκε για μια ακόμα φορά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων σε ανοιχτές χωματερές ανεξέλεγκτης διάθεσης. Η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα η Ηλεία, είναι η περιοχή της Ελλάδας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα. To 2013 ο Εισαγγελέας του Πύργου χαρακτήρισε, για πρώτη φορά μετά την αλλαγή της ποινικής νομοθεσίας, μια ομάδα μεταφορέων και εργολάβων ως «εγκληματική οργάνωση», επειδή αντί να μεταφέρουν -όπως δήλωναν- τα απορρίμματα της πόλης στο Μεσολόγγι και το Κορωπί, αντίθετα αυτοί τα απέθεταν σε μη αδειοδοτημένους χώρους μέσα στην Ηλεία.